11

Directeur Groene Amsterdammer stapt op

Reden: directeur leende 17.000 euro aan Edwin de Roy van Zuydewijn zonder redactie en bestuur op de hoogte te stellen

De directeur van opinieweekblad De Groene Amsterdammer stapt per direct op. Teun Gautier legt zijn functie neer vanwege een ‘fundamenteel verschil van inzicht tussen hem, het bestuur en de redactie van De Groene, nadat bekend werd dat Gautier Edwin de Roy van Zuydewijn geld heeft geleend voor het schrijven van een boek.

In 2012 heeft Gautier een kortdurende lening van 17.000 euro verstrekt aan een initiatief. Uiteindelijk zou dat moeten leiden tot de publicatie van een boek dat geschreven zou worden door De Roy van Zuydewijn. Hij zou hierin kwesties rondom het koningshuis behandelen.

De redactie en het bestuur menen dat door het handelen van Gautier ‘de redactionele onafhankelijkheid en integriteit van het blad’ in het geding is. In een verklaring op de website staat:

De Roy van Zuydewijn is onderwerp van journalistiek en politiek debat, waardoor de zakelijke handeling van de directeur in verband zou kunnen worden gebracht met de redactionele afwegingen van De Groene.”

Gautier zegt zich inhoudelijk niet met het boek te hebben bemoeid. De Groene en de directeur zijn desalniettemin ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan.

Het uitgeleende bedrag is overigens binnen zeer korte termijn is terugbetaald.

De Groene: Directeur Teun Gautier vertrekt bij De Groene Amsterdammer

Geef een reactie

Laatste reacties (11)