6

Directeur horeca-groothandel rijdt in op vakbondsmensen

FNV Bondgenoten doet aangifte van poging tot doodslag

De eigenaar van horecagroothandel Hanos in Groningen is dinsdagochtend vroeg met een auto ingereden op twee medewerkers van FNV Bondgenoten die bij het bedrijf folders uitdeelden aan het personeel. De twee konden zich volgens de bond ternauwernood uit de voeten maken.

De directeur had de vakbondsmensen gemaand te vertrekken bij de personeelsingang. Toen daar geen gehoor aan werd gegeven stapte hij in zijn auto en reed ‘vol gas’ op het duo in. De twee sprongen opzij en bleven ongedeerd. Bij de politie is aangifte gedaan wegens poging tot doodslag. Fysiek geweld van werkgevers tegen vakbondsmensen is in Nederland een uitzonderlijk verschijnsel.

FNV Bondgenoten schrijft:

Hanos is een van de bedrijven die niet aangesloten is bij de sectorcao Groothandel in Levensmiddelen (GIL). Beide eigenaren (…) staan erom bekend een broertje dood te hebben aan vakbonden. Makkinje: “We horen regelmatig berichten van intimidatie van Hanos-werknemers maar omdat de vakbond daar met hand en tand wordt geweerd, kunnen we deze meldingen niet verifiëren. Onze organizers staan daar om te inventariseren of werknemers behoefte hebben aan een vakbond en of er sprake is van fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en een goede beloning van de mensen.”

 cc-foto: FNV Bondgenoten (geen relatie met incident)

Geef een reactie

Laatste reacties (6)