Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Discussie over racistische commercial van Japanse airline

  •  
20-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
japanse_reclame_01.png
Japanse acteurs met blonde pruik en grote puntneus in nieuwe reclame van vliegtuigmaatschappij
De Japanse luchtvaartmaatschappij ‘All Nippon’ heeft excuses aangeboden voor de advertentie waarin ze Westerlingen belachelijk maakten.
In het reclamefilmpje dat dertig seconden duurt, doet een van de twee sprekers een blonde pruik en een blanke puntneus op nadat de ander vraagt hoe ze een betere uitstraling zouden kunnen krijgen als internationale luchtvaartmaatschappij. Japanners zien Westerlingen vaan als mensen met blonde haren en grote neuzen.
RTEmagicC_twitter_japanse_airline.png
Op internet werd de advertentie met kritiek ontvangen waarna de discussie ontstond of dit niet gewoon een flauwe racistische grap was. Zo schreef iemand op Twitter:
If you are a foreigner and have planned to come to #Japan do not choose an openly racist airline like #ANA! Watch their Japanese commercial”!
Ook kreeg de vliegtuigmaatschappij boze telefoontjes van buitenlandse klanten.
Inmiddels heeft All Nippon gezegd dat het nooit de bedoeling is geweest Westerlingen te kwetsen. De vliegtuigmaatschappij zegt aan een aangepaste versie van de commercial te werken. Wanneer die wordt gepresenteerd is nog niet duidelijk.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.