118

Dit zijn de vrienden van Geert Wilders

PvdA opent de aanval op Geert Wilders en toont het ware gezicht van de vrienden van de PVV-voorman

De PvdA heeft in aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement de aanval op de partij van Geert Wilders geopend. Wilders werkt samen in een coalitie met extreem-rechtse partijen die er nogal heftige denkbeelden na houden. Zo benadrukt Wilders weliswaar dat de partij Front National geleid wordt door Marine le Pen, maar haar vader, de antisemiet Jean-Marie le Pen, staat gewoon op de lijst en komt straks misschien gewoon naast de PVV-voorman of één van zijn andere fractieleden te zitten in het Parlement. Met dat soort vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

Tijd dus om te laten zien wie die vrienden van Wilders exact zijn, zo besloot de PvdA. Dus zette de partij de website ‘devriendenvanwilders.eu’ op. Je kunt er kennis maken met het enge gedachtengoed van zijn coalitiegenoten, zodat de PVV-voorman zich niet langer kan verschuilen achter zijn wijsvinger, waarmee hij naar nóg engere partijen (ja, ze bestaan) wijst.

Onlangs werd Wilders zelfs door het CIDI, het Centrum Informatie Documentatie Israël, gehekeld vanwege zijn samenwerking met de extreem rechtse partijen. Wilders is zelf al jaren pro-Israël, maar werkt nu toch samen met lieden die zijn veroordeeld voor antisemitisme. Wilders reageerde door te zeggen nooit met partijen als het Hongaarse Jobbik zaken te zullen doen. Met wie hij wel gaat samenwerken, is dankzij de PvdA nu zeer overzichtelijk.

Maak hier kennis met de vrienden van Wilders.

Geef een reactie

Laatste reacties (118)