25

Doekle Terpstra moet InHolland redden

De hogeschool kampt, na schandaal op schandaal, met een bestuurlijke crisis

Doekle Terpstra legt per direct zijn functie als voorzitter van de hbo-raad neer, heeft de raad laten weten. De oud CNV-voorzitter moet een nieuwe raad van bestuur instellen en de raad van toezicht tegen het licht houden.

Hogeschool InHolland is de afgelopen tijd meerdermalen in opspraak gekomen. Zo heeft de hogeschool te makkelijk diploma’s verstrekt aan studenten en hebben (oud-) bestuurders overmatig en onnodig veel gedeclareerd. Veel studenten aan de hogeschool klaagden over te weinig contacturen met hun docenten. InHolland stelde in 2008 een convenant in, waarbij de studenten moesten beloven zich volledig in te zetten en de hogeschool daartegenover een minimum van 20 contacturen beloofde. De hogeschool kon deze belofte echter niet nakomen.

Het is nu aan Doekle Terpstra om een nieuwe raad van bestuur in te stellen en de zaken weer op orde te brengen. Terpstra zal een salaris van 150.000 euro per jaar genieten, geen auto van de zaak krijgen en geen bonussen of vertrekregelingen genieten. Naar verwachting zal hij minimaal één jaar bij InHolland werken.

Update 15:15
De twee nog zittende bestuursleden van het college hebben zelf hun functie neergelegd. Eerder werd vermeld dat alle leden van het college van bestuur op non-actief zijn gesteld, maar De Stentor meldt dat bestuursleden Lein Labruyère en Joke Snippe de eer aan zichzelf hebben gehouden.

De Volkskrant: Doekle Terpstra per direct naar Inholland

cc-foto: Tijmen Kielen

Geef een reactie

Laatste reacties (25)