Laatste update 13:58
21

Donald Trump overweegt herinvoering embargo Cuba

De Amerikaanse president Donald Trump overweegt de herinvoering van het embargo tegen Cuba. Dat schrijven onder meer The Independent en The New York Times. Voormalig president Obama heeft zich tijdens zijn presidentschap juist ingespannen om de slechte relatie tussen de Verenigde Staten en Cuba te herstellen. In 2014 wist Obama met president Raul Castro tot een akkoord te komen en de diplomatieke relaties, na 60 jaar van vijandigheid, te herstellen.

Reden voor de herinvoering van het embargo zijn de mensenrechtenschendingen die volgens het Witte Huis in Cuba plaatsvinden. Eerder vorige week weerhielden de schendingen van mensenrechten in Saoedi-Arabië Trump niet van het sluiten van een miljoenendeal met dat land. Verwacht wordt dat Trump deze maand nog zal aankondigen dat het embargo weer van kracht wordt, al is dat nog niet helemaal zeker omdat er nog verdeeldheid heerst binnen zijn regering.

Dankzij Obama en Castro is het nu weer mogelijk om bijvoorbeeld te reizen tussen Cuba en de VS. Ook handel tussen de twee landen is weer mogelijk. Tijdens de verkiezingscampagne kondigde Donald Trump al aan dat hij alle decreten die over Cuba gaan zou opheffen. Zoals wel vaker het geval is bij Trump, heeft hij zichzelf hierover weersproken, door in 2015 in een interview te stellen dat “het concept van een opening met Cuba prima is”.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)