Laatste update 12:24
36

Donors Boris Johnson speculeren op economische rampspoed bij No Deal

Tijdens zijn campagne voor het leiderschap van de Conservatieven kreeg Boris Johnson het meeste geld van hedge funds, handelaren in de Londense City en zeer rijke individuen. Zij kunnen miljarden verdienen met een No Deal Brexit, schrijft Byline Times. “Zou dat verklaren waarom de minister-president zei dat hij liever ‘zou sterven in een greppel’ dan de EU om uitstel vragen?”

De beleggers die Boris Johnson financieel steunden, hebben volgens een inventarisatie van Byline Times inmiddels ruim 4,5 miljard pond geïnvesteerd in financiële producten waarmee zij profiteren van een No Deal Brexit. Vanaf het moment dat Johnson zijn kandidatuur bekendmaakte in mei schoot het aantal shortposities waarmee handelaren speculeren op een No Deal Brexit, omhoog.

De beleggingsfondsen die de shortposities hebben ingenomen, zijn hoofdzakelijk dezelfde bedrijven die ten tijde van het Brexit-referendum de Leave-campagne financieel steunden en tegelijkertijd gokten op een daling van het Britse pond. Zo verdiende het hedge fund van Crispin Odey 220 miljoen pond in de uren dat de referendumuitslagen binnendruppelden. Crispin Odey doneerde eerder dit jaar ook weer ruimhartig aan Boris Johnson.

Of de gok van de hedge funds zich ook uitbetaalt, is afhankelijk van wat er de komende tijd gebeurt. Toen het Britse parlement vorige week een streep zette door Johnsons plannen voor een No Deal Brexit, schoot het Britse pond omhoog. Dat moet de hedge fund-managers met afgrijzen hebben vervuld.

Cc-afbeelding: Pete Linforth

Geef een reactie

Laatste reacties (36)