9

‘Door angst verlamde agenten lieten terrorist Tunesië zijn gang gaan’

Tunesische jongere greep wapen agent om terrorist te stoppen maar werd zelf doelwit ... Tunesiërs vormden menselijk schild ... 'Geef ons dat wapen, wij zijn niet bang om te sterven'

De horrorverhalen over de aanslag in Tunesië vorige week blijven binnendruppelen. Zo laat een Belgische toeriste aan het Britse Independent weten dat binnen twee minuten al agenten ter plaatse waren maar niet ingrepen. Volgens de toeristen keken ze in angst toe hoe Rezqui een half uur de tijd nam om 39 mensen om het leven te brengen. De Tunesiërs grepen daarentegen wel in en vormden een menselijk schild om de toeristen heen.


De vrouw (die anoniem wil blijven) zegt in de krant dat de agenten door angst verlamd waren. Aanwezige jongeren riepen de politie vervolgens op om hun wapens aan hen af te staan zodat zij de moordpartij een halt toe konden roepen. 

Sommige jongeren riepen naar de agenten: ‘Wij zijn niet bang om te sterven, geef ons dat wapen’.

Een van de jongeren grijpt ook daadwerkelijk het wapen en schiet in de lucht om de aandacht van de toeristen af te leiden. Maar dan gaat het faliekant mis. Het wapen blokkeert en de schutter gooit een granaat naar de jongeren om ze vervolgens te achtervolgen. De vrouw zegt er samen met een andere Belgische toeriste over:

Heel wat mensen steunden de jongeren terwijl ze in het hotel vluchtten. ‘Dit is het echte Tunesië’, riepen mensen

Videobeelden bevestigen ook eerdere verhalen dat Tunesiërs een menselijk schild om de toeristen heen vormden. En de politie was volgens toeristen die de moordpartij overleefden, in geen velden of wegen te bekennen toen de schutter vertrok.

Independent: Tunisia attack: ‘Paralysed’ police let gunman run amok for half an hour, says witness

Foto: Still uit video

Geef een reactie

Laatste reacties (9)