Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Drones in Duitsland ook voor de politie?

  •  
04-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Drones_300.jpg
Duitsland wil drones laten patrouilleren boven de Noordzee als 'permanent cameratoezicht'
Duitsland speelt met de gedachte om drones in te zetten als patrouille boven de Noord- en Oostzee. Zo zou de politie de kust effectiever kunnen controleren op bijvoorbeeld illegale olielozers en vissers.
De onbemande vliegtuigjes van Israëlische makelij zouden door de politie als permanent cameratoezicht gebruikt kunnen worden. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine. Ze zouden extra effectief zijn omdat ze lang in de lucht blijven hangen en nauwkeurig informatie kunnen doorgeven.
Voorlopig is cameratoezicht via Drones nog veel te duur, maar de commissie van de Bondsdag heeft ingestemd het gebruik van drones door de politie te onderzoeken. Ook lijken zulke missies nog te gevaarlijk omdat de technologie van de vliegtuigjes nog relatief weinig is getest. Het komt nogal eens voor dat ze neerstorten.
Voor de zomer besloot Duitsland besloot al drones voor het leger aan te schaffen. Momenteel oefenen Duitse militaire met de vliegtuigjes in Afghanistan.
cc-foto: Guerric
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.