3

DSK geconfronteerd met aanklacht Tristane Banon

New Yorkse verkrachtingszaak was aanleiding voor de Franse schrijfster om met haar verhaal naar buiten te treden

“Ik heb hier niets te winnen. Absoluut niets! Ook niet beroemdheid. Ik heb vanaf het eerste moment gezegd; Mocht ik hier geld aan overhouden, dan gaat dat naar de vereniging van vrouwenmishandeling.” Met deze speech trekt de Franse schrijfster Tristane Banon ten strijde tegen voormalig IMF topman Dominique Strauss-Kahn. Ze meent dat de Fransman haar in 2003 heeft geprobeerd te verkrachten.


In Parijs waren 150 vrouwen bijeen gekomen om Banon te steunen in haar strijd. Ze eist betere bescherming van slachtoffers van seksueel geweld. Binnenkort zal ze met DSK geconfronteerd worden omdat ze haar verhaal aan de onderzoeksrechter moet voorleggen. “Natuurlijk ben ik bang”, zegt ze. “Hoe zou jij je voelen als je geconfronteerd wordt met je belager.”

Banon diende in juli 2011 officieel haar aanklacht in. Dat durfde ze pas acht jaar na het voorval te doen omdat toen de New Yorkse zaak aan het licht kwam waarin de topman werd beschuldigd van verkrachting van een kamermeisje van het Sofitel Hotel in New York. DSK won de zaak in New York omdat rechters vonden dat de aanklaagster te veel wisselende verklaringen had afgelegd.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (3)