Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse extreemrechtsen plaatsen hatelijke posters tegen Syrische Duitsers

  •  
27-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
Identitäre_Bewegung_Banner_AfD_Demo
De Identitaire Beweging heeft op diverse plaatsen in Duitsland posters geplaatst waarmee Syriërs worden opgeroepen terug te keren naar Syrië, omdat ‘de oorlog daar voorbij is’. Bij metrostations hebben de extreemrechtse activisten posters verwijderd uit reclamelijsten en daar eigen posters in teruggeplaatst. De eigenaar van de reclamelijsten zou de posters inmiddels verwijderd hebben.
Een bericht gedeeld door Petite Rebelle (Daliah) (@dalialivk) op 26 Apr 2019 om 12:56 (PDT)
Dat de posters beneden alle peil zijn blijkt wel uit het feit dat volgens de Internationale Organisatie voor Migratie van de Verenigde Naties Syrië op dit moment allesbehalve veilig is. Voor doorsnee burgers is het regime van Bashir al-Assad nog altijd levensgevaarlijk. Het Duitse minister van Buitenlandse Zaken sluit zich bij die conclusie aan. “Er is geen samenhangend, op de lange termijn betrouwbare internationale bescherming, waar in Syrië dan ook. Er is geen juridische zekerheid of bescherming tegen politieke vervolging, arbitraire arrestaties of marteling,” schrijft de Morgenpost.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.