61

Duitse moslim roept geloofsgenoten op tot tolerantie

De Duitse Tarek Mohamad plaatste na het schietincident in München een mooie oproep op Facebook, waarin hij Duitse geloofsgenoten oproept tot meer tolerantie in plaats van haat. “Er ligt mij wat op het hart. Ik heb lang genoeg mijn mond gehouden”, schrijft hij in het bericht dat inmiddels al duizenden malen geliked en gedeeld is. Van moslims wordt na islamistische aanslagen vaker gevraagd afstand te nemen, al hebben zij net zo weinig te maken met de aanslagplegers als ieder ander. Dat gevoel had Tarek Mohamad ook lange tijd, maar, zo schrijft hij nu, “wij hebben veel te lang gezwegen”.

Hij schrijft onder meer:

Er ligt mij wat op het hart. Ik heb lang genoeg mijn mond gehouden. Ik wil Europa niet innemen. Ik wil in vrede leven met mijn broeders en zusters. Ik hou van de mensen in dit land, ongeacht waar ze vandaan komen en welke religie ze aanhangen. De islam is vreedzaam en tolereert elke levenswijze. Wij moeten iedereen in deze maatschappij respecteren en ons integreren.

Stop met criminaliteit. Stop met vrouwen als sletten te behandelen. Stop met anderen een geloof op te dringen. Beleef de islam op vreedzame wijze.

Wij hebben veel te lang gezwegen”, vindt Tarek. “Wat er gebeurt wanneer we blijven zwijgen, tonen de aanslag op de trein in Würzburg en de schietpartij in München aan. Morgen kunnen de doden jullie vrienden of familie zijn.

Na alle lovende reacties heeft Tarek Mohamad besloten een demonstratie te organiseren in Duitsland, waar moslims en andere Duitsers hand-in-hand kunnen demonstreren tegen salafisten, IS-aanhangers, amokmakers “en nazi’s die het leven van onze kinderen tot een hel omdopen. Wij moeten hen duidelijk maken dat ze hier bij ons aan het verkeerde adres zijn. Dat zijn we alle Duitsers, de vredevolle islam en onze kinderen verschuldigd”.

Tarek Mohamad is overigens verre van de eerste moslim die sorry zegt. Moslims in Nederland hebben massaal afstand genomen van IS, maar op de een of andere manier lijkt men dat maar niet te willen zien.

Geef een reactie

Laatste reacties (61)