Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse socialist verdedigt Merkel

  •  
30-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schulz_300_01.jpg
Voorzitter Europarlement Martin Schulz: Je kunt Merkel niet de schuld geven van crisis
De voorzitter van het Europees parlement, de Duitse sociaal-democraat Martin Schulz, is in de bres gesprongen voor bondskanselier Angela Merkel. Zij werd onder vuur genomen door Franse socialisten vanwege haar rol in de crisis.
Schulz noemt de kritiek van de Fransen ‘oneerlijk’ en stelt dat Merkel niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor alle economische problemen in Europa. De Franse socialisten hadden in een document, voor een partijconferentie die in juni gehouden wordt, forse kritiek geuit op Merkel. Ze werd egocentrisch genoemd en haar bezuinigingsdrift beschadigt Europa, stelde de socialisten van de partij van president François Hollande. Het kabinet van Hollande heeft daarop druk op de partij uitgeoefend waarna de meest kritische passages uit het document verwijderd werden.
6789330879_b37f8db7d1
Schutz bezocht Hollande maandagavond. In een verklaring stelde hij dat de Frans-Duitse relaties stabiel zijn en niet beschadigd door de kritiek.
cc-foto: European Parliament

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.