Laatste update 20:17
31

Duitsland tegen Bondsdagleden: ‘Ga niet naar Turkije’

Bondsdagleden van Turkse komaf kunnen beter niet naar Turkije reizen. Dat is het advies van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. De veiligheid van de Bondsdagleden kan namelijk niet gegarandeerd worden, aldus het ministerie. De Bondsdag en de Turkse president Erdogan liggen elkaar niet goed vanwege de Armeense genocide. Dat schrijft Der Spiegel.

De Bondsdag besloot eerder deze maand de dood van honderdduizenden Armenen in het Ottomaanse Rijk te erkennen als volkerenmoord, genocide. Elf Bondsdagleden van Turkse komaf kregen hierop te maken met dreigementen. De Duitse staatssecretaris van Integratie, Aydan Özoguz, reageert verbolgen:

Het is ongelooflijk het gevoel te hebben dat er niet meer heen gevlogen kan worden. Erdogan moet begrijpen dat we niet een verlengstuk van Turkije zijn.

De Turkse president verwijt de Bondsdagleden van Turkse komaf nu juist een spreekbuis te zijn van terreurorganisatie PKK:

Het is al bekend van wie zij de spreekbuis zijn. Van de separatistische terreurorganisatie in dit land zijn zij het verlengstuk in Duitsland.

Der Spiegel: Armenien-Resolution: Auswärtiges Amt rät Abgeordneten von Türkei-Reisen ab

cc-foto: Sven Schäfer

Geef een reactie

Laatste reacties (31)