Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duizenden mensen lopen mee in Amsterdamse Pride Walk

  •  
29-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Pride Walk

© 2017-07-29 12:40:00 AMSTERDAM - Deelnemers tijdens de Pride Walk, een mars waarin deelnemers aandacht vragen dat iedereen zichzelf kan zijn. ANP SANDER KONING

In Amsterdam hebben enkele duizenden mensen meegedaan aan een demonstratieve mars om op te komen voor LHBTI-rechten. De mars, de zogeheten Pride Walk, ging van het Homomonument op de Westermarkt naar het Vondelpark en was de opening van Pride Amsterdam.
— Robby Hiel (@PersburoUNN) 29 juli 2017
Het motto van de mars was ‘Walking for those who can not join us’. Daarmee wilde de organisatie aandacht vragen voor de kwetsbare positie van LHBTI’ers in veel landen: in 76 landen is homoseksualiteit nog altijd strafbaar. In maar liefst zeven landen staat er zelfs de doodstraf op.
Aan de mars deden verschillende LHBTI-organisaties uit heel Nederland mee. Daarnaast waren er vertegenwoordigers aanwezig van de Equal Rights Coalition, een internationale organisatie die zich inzet voor gelijke rechten voor iedereen. Nederland is vicevoorzitter van die organisatie.
Zaterdag wordt in het Amsterdamse Vondelpark de gehele dag feest gevierd ter ere van Pride Amsterdam. Voorheen was de naam Gay Pride, maar de organisatie heeft de naam gewijzigd om ook biseksuelen, transgenders en interseksuelen bij het evenement te betrekken. Pride Amsterdam wordt zaterdag 5 augustus afgesloten met de jaarlijkse Canal Parade.
Bron: NOS / Foto: ANP

Meer over:

lhbtqia+, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.