Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duizenden op de bres voor Radio 6

  •  
25-05-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
radio6.jpg
Protestconcert soul- en jazz-zender NPO Radio 6 trekt duizenden bezoekers
Duizenden mensen bezochten maandagmiddag het Vondelpark in Amsterdam, waar diverse artiesten vanmiddag optraden voor het behoud van NPO Radio 6. Met het concert deden de muzikanten een beroep op de politiek om de soul- en jazz-zender niet op te heffen. De NPO kondigde in maart aan in 2016 met de zender te willen stoppen.
Volgens Juan Martinez, zakelijk leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw dat het initiatief nam voor het concert , is NPO Radio 6 echter onmisbaar voor de Nederlandse soul en jazz:
Het is het platform voor heel veel Nederlandse artiesten, podia en festivals die op deze manier met het publiek in aanraking komen. We willen een groot signaal afgeven, dus hoe meer soul- en jazzfans er in het park staan, des te beter.
Winfried Baijens, DJ op Radio 6, is trots dat muzikanten zelf het initiatief hebben genomen voor het concert:
radio620
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw heeft een reeks aan solisten uitgenodigd onder wie saxofonist Benjamin Herman, zangeres Sabrina Starke, Ruben Hein komt optreden, Sarah-Jane en Myles Sanko, dat is een Britse zanger. Het werkt nog steeds zo in deze moderne tijd van Spotify en dergelijke, dat je radio nodig hebt om een klein beetje door te kunnen breken. Ik noem maar even Wouter Hamel en Caro Emerald, die voor het eerst op onze zender werden gedraaid. Deze muziek wordt op andere zenders niet of nauwelijks gedraaid.” 
Het concert, dat tot 18.00 uur vanmiddag duurde, werd live uitgezonden op Radio 6 en trok duizenden bezoekers. Velen van hen tekenden ter plekke een petitie voor het behoud van de radiozender.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.