Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duurder ziekenhuis zelf betalen, zegt verzekeraar

  •  
17-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-ziekenhuis300_02.jpg
Verzekeraars sluiten geen contracten meer met te dure ziekenhuizen voor niet-acute behandelingen
Wie een behandeling wil in het ziekenhuis van eigen keuze, moet vanaf 1 april mogelijk een deel van de ziekenhuisrekening zelf gaan betalen. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag. Verzekeraars sluiten dit jaar namelijk geen contracten meer af met te dure ziekenhuizen voor niet-acute behandelingen.
De Volkskrant schrijft:
Patiënten van ziekenhuizen zonder contract krijgen van hun verzekeraar straks de keuze: bijbetalen of overstappen naar een kliniek waarmee wél een overeenkomst is gesloten. De nieuwe spelregels gelden voor alle nieuwe planbare behandelingen, zoals heupoperaties, kankerbehandeling en staaroperaties. Wie al onder behandeling is in een ziekenhuis, hoeft niet te verkassen. Spoedhulp blijft volledig vergoed, in welk ziekenhuis dan ook.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.