Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Economen ageren tegen zorgplan kabinet

  •  
27-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-ziekenhuis_300_01.jpg
Afschaffen zorgtoeslag 'kansloze missie'
Economen zijn kritisch over het plan van VVD en PvdA om de zorgtoeslag af te schaffen en een volledig inkomensafhankelijke premie in te voeren. Marcel Canoy, hoogleraar Zorgeconomie en hoofdeconoom bij adviesbureau Ecorys, vreest dat de zorg minder transparant wordt. Volgens Wim Groot, hoogleraar Gezondheidseconomie aan de universiteit van Maastricht, is het plan een ‘kansloze missie’.
Ik denk dat je pas aan een systeem moet sleutelen als duidelijk is dat iets niet werkt. Sinds de hervormingen in 2007 duurde het een tijd voordat er rust kwam in de zorg. Nu het systeem een jaar redelijk functioneert, zou het slecht zijn om er op dit moment grote veranderingen in aan te brengen. (…) Als de toeslag verdwijnt, maakt dat de zorg minder transparant. Er is dan immers niet meer één prijs, maar een hele waaier van verschillende prijzen voor verschillende mensen.
Lees ook deze opinie-artikelen: Harry van Bommel: Het gebruik van drones moet opgeschort worden Ewald Engelen: Eurofascisme, scherpe column uit De Groene Han Knols: De mazzel van Messi , over hoe het leven ook kan lopen

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.