Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Economie groeit, maar trager dan verwacht'

  •  
06-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lagarde300.jpg
IMF komt terug op eerdere ramingen: Wereldwijde groei gaat toch trager ... China is uitzondering op de regel
De wereldeconomie trekt in de tweede helft van dit jaar gestaag weer aan. Dat zegt directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). In 2015 zal de groei bovendien verder versnellen. Wel ligt het groeitempo lager dan voordien verwacht.
Het groeitempo wordt volgens Lagarde onder meer geremd door de zwakkere groei van investeringen. Het is nog even wachten op de uiteindelijke nieuwe groeiramingen van het IMF, die komen later deze maand. Lagarde vertelde op de bijeenkomst in het Zuid-Franse Aix-en-Provence dat die prognoses iets zullen verschillen van de verwachtingen die in april werden gepubliceerd. Het IMF ging toen uit van een wereldwijde groei van 3,6 procent dit jaar en 3,9 procent volgend jaar.
De Chinese economie vormt volgens Lagarde een uitzondering op de regel. De IMF-directeur liet weten te verwachten dat die naar verwachting geen scherpe groeivertraging zal laten zien. Ze verwacht voor China een groei van 7 tot 7,5 procent.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.