Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een andere wind

  •  
19-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
timmermans_300_02.jpg
Kamer blij met Timmermans op Buitenlandse Zaken ... Mensenrechten weer speerpunt buitenlands beleid ... Facebook-liefhebber keert terug op sociaal netwerk
De Tweede Kamer, in ieder geval het linker deel, is tevreden dat Timmermans (PvdA) mensenrechten opnieuw tot inzet maakt voor het buitenlands beleid. Onder zijn voorganger Uri Rosenthal (VVD) werd vooral gekeken naar economische belangen.
‘Mensenrechten worden absoluut een hoofdpunt van mijn beleid’, verklaarde Timmermans meteen bij aanvang van het debat over zijn begroting in de Tweede Kamer. Wel maakte hij duidelijk dat er altijd een afweging gemaakt moet worden tegen andere Nederlandse belangen, zoals de economische. De linkse partijen reageren verheugd, schrijft de Volkskrant :
De bewindsman wekt ‘hoge verwachtingen’, zei SP-Kamerlid Harry van Bommel. Zijn collega Sjoerd Sjoerdsma van D66 sprak van een ‘kundig kapitein’ die het roer stevig in handen heeft en ‘klip en klaar spreekt’. Bram van Ojik (GroenLinks) concludeerde dat de ‘ambitie terug is’.
Timmermans keerde deze week ook terug op zijn geliefde Facebook waar hij enige tijd terug vanaf was gejaagd door een anti-campagne. CU-Kamerlid Joël Voordewind had gedreigd Timmermans met een motie tot terugkeer naar Facebook te dwingen. Dat bleek niet nodig. In plaats van een persoonlijke account heeft Timmermans nu een officiële pagina, waardoor hij ook bovendien de limiet van 5000 vrienden mag komen. Inmiddels hebben bijna 7.000 mensen zijn pagina geliked.  Timmermans schreef na afloop van het debat:
De werkdag zit erop. De begroting buitenlandse zaken voor komend jaar is door de kamer besproken. Over de amendementen en moties zal de kamer morgenavond stemmen. En dan kunnen we ermee aan de slag. Ben erg blij met de brede steun van de kamer.
RTEmagicC_frans_330.jpg
Lees ook de bijdrage van SP-Kamerlid Harry van Bommel: ‘Zal Timmermans scherp blijven?’

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.