Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een Ikea-kamer in Guinee-Bissau

  •  
11-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
tinkebell_300.jpg
Tinkebell redt de wereld, door 'm op z'n kop te zetten
Tinkebell is een van de meest omstreden kunstenaars van Nederland. Ze weet het publiek op een geniale wijze een spiegel voor te houden. Met meestal woedende reacties tot gevolg.
Omdat nogal wat mensen hun huisdier als een soort persoonlijk bezit gebruiken, maakte ze van een kat een handtas. En om consumenten te tonen waar ons eten vandaan komt zette ze in een galerie schattige paaskuikentjes naast een shredder. Het leidde steeds tot heftige reacties. De talloze doodsbedreigingen die ze ontving verzamelde ze in een boek, compleet met gezellige foto’s van de afzenders die ze van hun Facebook-pagina’s haalde.
Nu gaat ze de wereld redden. Daartoe toog ze onder meer naar Guinee-Bissau. In een Afrikaans dorp zocht ze een projectje uit. Een gezin met een schamel ingericht huis. Die moeten hoognodig gered worden. Dat moet naar onze maatstaven beter kunnen. En wat is onze maatstaf? Ikea. Dus bracht ze twee complete Ikea-kamers over naar het huis in Guinee-Bissau. De video is het verslag van haar ‘reddingsoperatie’.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.