40

Een Ikea-kamer in Guinee-Bissau

Tinkebell redt de wereld, door 'm op z'n kop te zetten

Tinkebell is een van de meest omstreden kunstenaars van Nederland. Ze weet het publiek op een geniale wijze een spiegel voor te houden. Met meestal woedende reacties tot gevolg.


Omdat nogal wat mensen hun huisdier als een soort persoonlijk bezit gebruiken, maakte ze van een kat een handtas. En om consumenten te tonen waar ons eten vandaan komt zette ze in een galerie schattige paaskuikentjes naast een shredder. Het leidde steeds tot heftige reacties. De talloze doodsbedreigingen die ze ontving verzamelde ze in een boek, compleet met gezellige foto’s van de afzenders die ze van hun Facebook-pagina’s haalde.

Nu gaat ze de wereld redden. Daartoe toog ze onder meer naar Guinee-Bissau. In een Afrikaans dorp zocht ze een projectje uit. Een gezin met een schamel ingericht huis. Die moeten hoognodig gered worden. Dat moet naar onze maatstaven beter kunnen. En wat is onze maatstaf? Ikea. Dus bracht ze twee complete Ikea-kamers over naar het huis in Guinee-Bissau. De video is het verslag van haar ‘reddingsoperatie’.

Tinkebell presents: Save the World

Geef een reactie

Laatste reacties (40)