Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Eén regeling voor alle werklozen'

  •  
15-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_UWV_mysticmabel_300_01.jpg
Advies van directeuren van Sociale Diensten om regelingen voor werklozen te vereenvoudigen, krijgt brede steun
Er moet één regeling komen voor de circa 600 duizend kansarme werklozen. Langduriger werklozen en jonggehandicapten zouden hun uitkering zoveel mogelijk zelf moeten gaan verdienen door te werken. De uitkering moet een aanvulling daarop worden tot het minimumloon. Dit kan een besparing van minimaal een half miljard euro per jaar opleveren. Dit adviseert Divosa, de vereniging van directeuren van gemeentelijke Sociale Diensten.
Het advies dat Divosa hierover vorige week naar buiten bracht, kan inmiddels op bredere steun rekenen, zo meldt De Volkskrant maandag. De vakcentrale CNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW onderschrijven dat de regelingen vereenvoudigd kunnen worden en dat er besparingen te halen zijn. Wel plaatsen ze kanttekeningen bij de uitvoering en betwijfelen ze of het nodig is tot één regeling te komen. De Vereniging Nederlandse Gemeenten omarmt het Divosa-plan volledig en wil zelfs dat ook de uitvoering van de WW de verantwoordelijkheid van gemeenten wordt. De eerste zes maanden van werkloosheid moeten dan wel voor rekening komen van werkgevers. Dit zou werkgevers moeten prikkelen om werknemers sneller naar ander werk te begeleiden.
Lees hier mee
Foto: Flickr CC Mystic Mabel

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.