Laatste update 19:43
166

EenVandaag-opiniepanel kroont Thierry Baudet tot politicus van het jaar

De politicus die liever gaat hardlopen dan doet waar hij voor aangenomen is, Thierry Baudet, is door het ledenpanel van EenVandaag gekozen tot politicus van het jaar. De afgelopen maanden is er veel kritiek geweest op Forum voor Democratie en Baudet in het bijzonder, vanwege de afwezigheid van de politicus bij belangrijke debatten in de Tweede Kamer zoals het MH17-debat. Desondanks vindt het EenVandaag-panel dat Baudet het afgelopen jaar als politicus het meest relevant is geweest. Baudet wint de verkiezing met 39%, Klaas Dijkhoff eindigt met 18% als tweede.

Over het onderzoek legt EenVandaag op de website uit:

Aan het onderzoek deden 44.910 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek vond plaats van 13 tot en met 18 december 2017.

Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 55.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.
Panelleden krijgen ongeveer één keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. Op de meeste onderzoeken respondeert 50 tot 60 procent van de panelleden.
De software van de onderzoeken is van Vision Critical.

Wie zich na aankondiging van de shortlist vorige week aanmeldde bij het panel, kreeg direct een uitnodiging om mee te stemmen in deze verkiezing.

Lekker sporten!!! 👇🏻 Wie moet er ook maar eens gaan hardlopen?

Een bericht gedeeld door Thierry Baudet | FVD (@thierry_baudet) op

Lees ook de opinie van Han van der Horst: Baudet als politicus van het jaar

Geef een reactie

Laatste reacties (166)