Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eerste harttransplantaties met donoren met coronavirus

  •  
10-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Life-saving work of healthcare professionals in Antalya

© ANTALYA, TURKEY - APRIL 22: Doctors are seen during the organ transplantation operation process amid the novel type of coronavirus (COVID-19) pandemic at the Akdeniz University Organ Transpla

In Italië hebben een 64-jarige man en een 15-jarige jongen een donorhart gekregen van mensen die besmet waren met corona. De twee ontvangers raakten door de transplantatie zelf niet besmet met het coronavirus, schrijft ANSA.
De transplantaties vonden al in april en mei plaats. De twee patiënten die een donorhart kregen, hadden ernstige hartproblemen die levensbedreigend kunnen zijn.
De ziekenhuizen in Rome en Bologna die de transplantaties uitvoerden, hadden toestemming om de operatie uit te voeren. In andere ziekenhuizen in Italië en andere landen geldt er een verbod op transplantaties waarbij de donor het coronavirus onder de leden heeft. Dat verbod is er ook in Nederland. De Transplantatiestichting meldt :
"Als iemand besmet is kan hij geen donor meer zijn. Dat kan wel als de donor eerder besmet was en beter is geworden. Alle patiënten die misschien donor kunnen zijn en op de intensive care liggen worden nu eerst getest op corona."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.