Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eerste homovriendelijke moskee in Parijs

  •  
29-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
265 keer bekeken
  •  
Flickr_Moskee_ShadiSaber_300
Een schril contrast met de protesten van tienduizenden Fransen tegen het homohuwelijk
In een oostelijke voorstad van Parijs opent vrijdag de eerste homovriendelijke Europese moskee haar deuren, zo meldt BNR. In de moskee wordt gebroken met verschillende tradities binnen de islam. Zo zitten mannen en vrouwen samen en zijn transseksuele moslims welkom.
“We hebben een veilige plek nodig waar mensen die zich niet comfortabel voelen in een normale moskee naartoe kunnen”, vertelt oprichter Ludovic-Mohamed Zahed tegen de Britse krant The Guardian. Hij is zelf moslim, feminist en homoseksueel, meldt BNR. Zahed:
“Ik wil niet langer dat mensen in mijn land denken dat het een onmogelijke combinatie is, en dat de verschillende aspecten van mijn identiteit niet te combineren zijn.
Een schril contrast met de eerste homovriendelijke moskee vormden de protesten eerder deze maand van tienduizenden Fransen tegen het voornemen van president François Hollande om het huwelijk open te stellen voor homoseksuelen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.