23

Eerste stap naar een Amsterdam zonder bont

Geen subsidie meer voor evenementen met bont ... CDA boos: 'We kunnen de Majesteit niet in de kou laten staan'

Evenementen in Amsterdam die bont gebruiken of promoten hoeven niet langer op subsidie te rekenen. Een goede stap in de richting van een ‘bontvrije stad’, aldus de Partij voor de Dieren. Hun voorstel daartoe is inmiddels aangenomen door de gemeenteraad.

Dat meldt Metro. Maar niet iedereen is daar even blij mee. Het CDA rerageert bij monde van raadslid Diederik Boomsma woedend:

We vinden het een absurd plan. Hoezo moet Amsterdam er naar streven om een bontvrije stad te zijn? Wat te doen met evenementen als de Amsterdam Fashion Week? Die organisatie krijgt één ton subsidie per jaar. Maar daar is bont bij. Hoe kan je bont dan weigeren? En wat te doen met koningin Beatrix, die Amsterdamse evenementen zoals de Uitmarkt bezoekt met een bontjas aan? We kunnen de majesteit niet in de kou laten staan.

Johnas van Lammeren, van de Partij voor de Dieren over de Fashion Week:

Op hun promoposter staat een model met een vosje om haar hoofd. Dat kan echt niet. Deze dieren worden geëlektrocuteerd om hun vacht. Het leed is met geen pen te beschrijven.

Wel realiseert hij zich dat hij niemand kan verbieden bont te dragen. “Ik vind het verschrikkelijk dat de koningin bont draagt.”, aldus Van Lammeren, maar ze blijft welkom.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)