Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Egypte arresteert journaliste voor 'werken voor Al Jazeera'

  •  
31-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_FreeAjStaff_CinemaPolitica_300
Twee studenten opgepakt voor filmen lege stembureaus 
In Egypte is een freelance journaliste opgepakt, omdat ze beelden geleverd zou hebben aan een lokale partner van Al-Jazeera. Dat meldt Trouw zaterdag op basis van een verklaring van het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken.
Het huis van de journaliste in Port Said is doorzocht. Daarbij zijn uitzendapparatuur, een laptop en een mobiele telefoon in beslag genomen, schrijft Trouw. Egypte heeft het op Al-Jazeera gemunt , omdat de berichtgeving van de in Qatar gevestigde nieuwszender ‘misleidend’ zou zijn, oftewel te veel aandacht zou schenken aan de Moslimbroederschap. Al-Jazeera heeft de arrestatie van Rasha Gaafar bevestigd, maar wil niet zeggen of ze voor de zender werkt.
Het Egyptische staatspersbureau MENA meldt verder dat ook twee studenten 15 dagen zijn vastgezet. De politie onderzoekt of zij, vermeend aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi, lege stembureaus in de provincie Beheira hebben gefilmd. Ook die beelden zouden bij Al-Jazeera zijn beland.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.