Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Egyptenaren demonstreren tegen religieus geweld

  •  
13-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Egyptprotest_300.jpg
Egyptenaren zijn spanningen tussen Koptische christenen en moslims zat
Het Tahrirplein in Egypte waar de revolutie vorm kreeg, stond vrijdag weer vol met betogers. Ze zijn het sektarische geweld zat. Moslims en christenen wisten hand in hand ex-president Mubarak af te zetten, maar na de verkiezingen laaide het geweld tussen moslims en leden van de Koptische minderheid op.
Duizenden betogers riepen op tot een nationale eenheid, maar die eenheid wordt door de betogers verschillend geïnterpreteerd. De ene groep wil vrede tussen de Koptische christenen en moslims. De andere groep viert de Palestijnse eenheid aangezien Fatah en Hamas een akkoord hebben gesloten, meldt de NOS.
Het religieus geweld tussen de Koptische christenen en moslims laaide na de verkiezingen flink op. Afgelopen weekend kwamen in Caïro twaalf mensen om bij gevechten tussen moslim en leden van de koptische minderheid. Trouw: Egyptenaren betogen tegen religieus geweld

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.