Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Egyptenaren stemmen over nieuwe grondwet

  •  
14-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Egypte_stemt_Ahmed_Abd_El-Fatah_300.jpg
Religieuze partijen als de Moslimbroederschap verboden in nieuwe grondwet
De Egyptenaren stemmen dinsdag en woensdag een nieuwe grondwet. Als deze wordt aangenomen volgen later dit jaar presidents- en parlementsverkiezingen, meldt de NOS,
Afgelopen zomer werd de Egyptische president Morsi afgezet door het leger. Onder zijn bewind was al een nieuwe grondwet gemaakt, maar nu heeft een commissie van 50 man weer een nieuwe versie bedacht.
In deze laatste versie van de grondwet zijn religieuze partijen verboden, waaronder dus ook de Moslimbroeders van Morsi. In de afgelopen maanden werden aanhangers van de partij al op grote schaal opgepakt en vervolgd. Aanhangers van de Moslimbroederschap boycotten het referendum, meldt de NOS. Toch is de verwachting dat de grondwet zal worden aangenomen. Aanhangers van de interim-regering en het leger willen stabiliteit en zien dit als eerste stap.
Er zijn 200.000 politiemensen en 160.000 militairen op de been om het referendum rustig te laten verlopen, aldus de NOS.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.