Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Egyptische legerleider wil president worden

  •  
06-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sisi300.png
Generaal el-Sisi stelt zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen
De Egyptische legerleider Sisi stelt zichzelf bij de komende presidentsverkiezingen verkiesbaar. Dat zou de generaal zelf hebben aangekondigd in een interview met een krant in Koeweit.
De 59-jarige Sisi:
Ik heb geen andere keus dan gehoor te geven aan de wens van het Egyptische volk. We moeten af van machthebbers die heersen met arrogantie en egoïsme.
Wanneer de verkiezingen zullen plaatsvinden is nog niet duidelijk, behalve dat het ergens in de komende maanden moet zijn. Nu de Moslimbroederschap vrijwel geheel is uitgeroeid, lijkt de kans groot dat Sisi, nu al de machtigste man in Egypte, de presidentsverkiezingen met overmacht zal winnen. Tegenstanders zijn er overigens nog niet.
Rena Netjes Donderdag spreekt minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans met zijn Egyptische ambtgenoot Nabil Fahmy. Timmermans heeft beloofd er bij Fahmy op aan te zullen dringen dat de naam van journaliste Rena Netjes weer in ere hersteld moet worden. Hij zei dit in een radio-interview met de NOS. Ook zal Timmermans zijn collega duidelijk maken dat hij zich grote zorgen maakt over de onderdrukking van zowel buitenlandse als binnenlandse journalisten in Egypte en zullen de twee ministers spreken over het democratische overgangsproces in Egypte.
cc-foto: EEAS

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.