Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Einde aan abortus in Mississippi

  •  
05-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
abortion_300.jpg
Republikeinen draaien klok terug
In de Amerikaanse staat Mississippi zal het niet meer mogelijk zijn om abortus te plegen. De Republikeinse gouverneur Phil Bryant zal zo snel mogelijk de nieuwe abortuswet ondertekenen, waarin staat dat abortusklinieken toestemming moeten hebben van een ziekenhuis om een patiënt te laten opnemen. Aangezien de ziekenhuizen in Mississippi over het algemeen tegen het afbreken van zwangerschappen zijn, zal abortus in deze Amerikaanse staat niet meer mogelijk zijn.
Mississippi kent één abortuskliniek, maar die zal nu de deuren moeten sluiten. De wet stelt dat abortus moet worden uitgevoerd door een gynaecoloog of een verloskundige. In de kliniek voldoet maar één arts aan alle eisen.
Gouverneur Phil Bryant is fel tegen abortus. Hij streeft ernaar zijn staat abortus-vrij te maken. De Amerikaanse staat is in de verkiezingsstrijd op handen van Rick Santorum, die zich onlangs nog fel tegen abortus uitsprak. In een interview met CNN zei hij in januari dat meisjes die door een verkrachting zwanger raken ‘er maar het beste van moeten maken’.  
cc-foto: ElvertBarnes
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.