6

Emotionele oproep slachtoffer christelijke terreurgroep LRA

Evelyn richt zich tot Rush Limbaugh, Amerikaanse conservatieve commentator die jacht op beruchte groepering veroordeelde als 'anti-christelijk'

De Amerikaanse ultraconservatieve presentator Rush Limbaugh veroordeelde vorige week het besluit van president Obama om US Marines in te zetten bij de jacht op Joseph Kony, een gezochte oorlogsmisdadiger. De populaire Limbaugh noemde die inzet ‘het uitroeien van christenen’.

Dear Mr. Limbaugh: Evelyn’s Appeal from Strongheart on Vimeo.

Kony leidt de LRA, Lord’s Resistance Army oftewel Verzetsleger van de Heer, een christelijke groepering die op grote schaal terreur bedrijft in onder meer Oeganda en Congo. Hij wordt door het Internationaal Strafhof gezocht wegens oorlogsmisdaden maar kon jarenlang zijn gang gaan omdat niemand serieus jacht op hem maakte. Obama brengt daar nu verandering in. Tot woede van Limbaugh die de actie vergeleek met het doden van christelijke kopten in Egypte. ‘Gaan we daar straks ook bij helpen?’ Lees de transcriptie van zijn woorden hier.

Evelyn is een van de vele slachtoffers van het LRA dat berucht is om de vele verminkingen en het gebruik van kindsoldaten. (Zie ook deze uitleg op Joop). In een emotionele oproep aan Limbaugh legt ze uit waarom Kony gestopt moet worden. Het is een verhaal dat mensen kennelijk te weinig horen.

Global Post: Rush Limbaugh says Obama is targeting Christians by fighting Lord’s Resistance Army

Geef een reactie

Laatste reacties (6)