119

Engelse spelers luisteren niet naar racisten, gaan door met actie

De spelers van het Engelse elftal weigeren hun oren te laten hangen naar racisten die menen dat ze voorafgaande aan een wedstrijd niet op een knie mogen zitten om te protesteren tegen racisme. Volgens de bondscoach Gareth Southgate zullen de spelers tijdens het Europees Kampioenschap doorgaan met hun actie. Ze zijn volgens de trainer “gemotiveerder dan ooit”.

Voor het Conservatieve Lagerhuislid Lee Anderson is de anti-racismeactie reden om tijdens het komende EK geen wedstrijden van de nationale ploeg te kijken. Volgens Anderson zouden de spelers met hun anti-racismeprotest “traditionele supporters” van zich vervreemden. Een andere Conservatieve parlementariër, Brendan Clarke-Smith, meent dat supporters “de preken beu zijn”.

Tijdens een vriendschappelijke wedstrijd afgelopen woensdag tegen Oostenrijk leidde de anti-racismeactie van de spelers tot boe-geroep van sommige Engelse ‘supporters’. Hun afkeuring werd snel overstemd door gejuich en aanmoedigingen van de rest van het publiek.

“Als je boe roept omdat de spelers op een knie gaan zitten, ben jij onderdeel van het probleem waartegen de spelers protesteren”, vat de fameuze oud-spits en gewezen aanvoerder van het nationale team Gary Lineker de situatie samen.

Geef een reactie

Laatste reacties (119)