Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Enquête: zorg door 'eigen schuld' uit basispakket

  •  
21-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
flickr_sigaret_300
'Onder andere hulp om af te vallen en te stoppen met roken kunnen geschrapt'
Zorg die voorkomen had kunnen worden, bijvoorbeeld door een gezonde levensstijl, zou niet langer vergoed moeten worden als mensen bij hun zorgverzekeraar alleen het basispakket hebben afgesloten. Dan dient men maar zelf voor de kosten op te draaien.
Tandzorg voor volwassenen, maagzuurremmers, brillen en contactlenzen zouden volgens velen wel geheel of gedeeltelijk vergoed moeten worden. Ongeveer de helft van de Nederlanders zou fysiotherapie, orthodontische zorg onder de 22 jaar en een griepvaccinatie wel graag geheel vergoed zien in het basispakket.
Programmaleider De Jong van Nivel:
Minister Schippers van Volksgezondheid heeft aangegeven dat versobering van het basispakket onvermijdelijk is. Tegelijkertijd heeft ze aan iedereen een oproep gedaan om met voorstellen te komen. Deze resultaten geven inzicht in het draagvlak voor verschillende maatregelen om te bezuinigen. Uit dit onderzoek kunnen daarom meerdere suggesties worden gehaald.
CC-foto: Matthew  

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.