Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

EO neemt IKON onder de vleugel

  •  
18-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-IKON300.jpg
Levensbeschouwelijk omroep moet verdwijnen door bezuinigingen
Omroep EO biedt de IKON en Zendtijd voor Kerken (ZvK) onderdak. De omroepen starten samen een productiehuis, dat programma’s van IKON en ZvK blijft maken, zo meldt NRC Handelsblad. Kleine levensbeschouwelijke omroepen als de IKON verdwijnen door bezuinigingen op de publieke omroep.
Tot 2016 blijven IKON en ZvK als zelfstandige omroeporganisaties bestaan. NRC citeert EO-directeur Arjan Lock:
We vinden het erg en onverstandig dat de staatssecretaris heeft besloten de kleine levensbeschouwelijke omroepen te schrappen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om het geluid van de kerken door te laten klinken.
Eerder kozen IKON en ZvK voor samenwerking met de NCRV. IKON/ZvK-bestuurder Ton F. van Dijk motiveert de keuze voor de EO:
Er is een nieuwe politieke situatie ontstaan met het schrappen van de uitzendlicentie van IKON en ZvK per 2016. Dat leidt bij ons tot een strategische heroverweging en we zijn tot de conclusie gekomen dat we in samenwerking met de EO de meest kansrijke uitgangspositie hebben om ons geluid te laten voorbestaan.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.