89

Er wordt weer gedoogd: Duitse Wilders-kloon mag bij bank blijven

[video] Günther Walraff over het haatzaaiend boek … Bestuur van Bundesbank distantieert zich van uitspraken, maar ontheft provocateur Sarrazin niet van zijn topfunctie

Maandag is een boek van Thilo Sarrazin (65) verschenen waarin hij schrijft over de integratie in Duitsland. Hij maakt daarin kwetsende opmerkingen zoals ‘alle joden hebben hetzelfde gen’. Sarrazin zit in het bestuur van de Duitse Bundesbank. Ondanks een oproep van bondskanselier Angela Merkel heeft het bestuur van de bank besloten dat Sarrazin niet hoeft af te treden.


De Duitse kanslier Angela Merkel deed een oproep aan de centrale bank van Duitsland om het bestuurslid te ontslaan. De woordvoerder van Merkel zegt in een reactie “Dit zijn opmerkingen die alleen schade en niet de integratie helpen in dit land”.

Het bestuur van de Bundesbank distantieert zich wel van de uitspraken van Sarrazin. Ondanks de ‘grote moeite’ die het bestuur heeft met de uitspraken, is besloten Sarrazin aan te houden. De omstreden topbankier is ook lid van de socialistische SPD. Die partij is een procedure gestart om hem te royeren.

In zijn boek “of Duitsland zich opheft” schrijft Sarrazin onder andere dat de Duitse levensvorm bedreigt wordt door de islam:

Het problematische aan de huidige islam is de combinatie van in principe achtergebleven samenlevingen, jonge, sterk groeiende bevolkingen en een zendingsbewustzijn, wiens facetten van agressievrije vroomheid tot Jihad reiken, waarbij de overgangen vloeiend zijn.”… ”Het westerse Avondland ziet zich door de islamitische immigratie en de toenemende invloed van islamitische geloofsrichtingen geconfronteerd met autoritaire, voormoderne, ook antidemocratische tendensen die niet alleen het gevoel van eigen identiteit uitdagen, maar ook een rechtstreekse bedreiging van onze eigen levensstijl vormen.

NOS: Bundesbank bespreekt lot bestuurder

The Guardian: Angela Merkel calls for banker’s sacking over remarks on Jews and Muslims

cc-foto: Richard Hebstreit

Geef een reactie

Laatste reacties (89)