Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Erdogan mept burger bij protest mijnramp

  •  
16-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
erdogan_300_01.jpg
Turkse premier in het nauw ... Medewerker trapt in op demonstrant 
De Turkse premier Erdogan wordt ervan beschuldigd een man te hebben geslagen bij protesten die los zijn gebarsten naar aanleiding van de mijn ramp die bijna 300 mijnwerkers het leven heeft gekost. Ook een medewerker van Erdogan ontpopte zich tot agressieveling en trapte in op een demonstrant.
Erdogan bezocht de mijnstad Soma en werd geconfronteerd met een woedende menigte. Zijn bodyguards sloegen in op demonstranten. Daarna baande de premier zich een weg naar een supermarkt. Ook daar sloegen zijn medewerkers in op mensen. Maar nu deed de premier zelf ook mee. Een man die een klap kreeg maar niet bij de demonstranten hoorde zegt dat Erdogan zijn zelfbeheersing verloor en naar hem uithaalde. De demonstranten verwijten de premier dat hij de mijn in bescherming neemt.
Update 19.30 Vrijdag heeft de Turkse politie een waterkanon en traangas ingezet om duizenden betogers in Soma uiteen te drijven. Dat melden getuigen aan persbureau Reuters. Sinds de ramp is het er onrustig. De menigte probeerde een mars te houden naar een standbeeld ter ere van mijnwerkers in het centrum, maar de politie blokkeerde de route.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.