Laatste update 22:42
170

Eritreeër wil verkrachting minderjarig meisje ‘oplossen’ met huwelijk

De verkrachtingszaak van een minderjarig meisje in een azc in Oisterwijk vorig jaar neemt een bizarre wending. De 20-jarige verdachte uit Eritrea claimt dat de families de zaak ‘onderling opgelost’ hebben en dat hij zich met het slachtoffer verloofd heeft. Het Brabants Dagblad schrijft:

De destijds 19-jarige man zou zijn slachtoffer van achteren hebben benaderd, een doek over haar hoofd hebben gegooid en haar vervolgens hebben verkracht. Het meisje was op dat moment 15 jaar. Tijdens een niet-inhoudelijke behandeling van de zaak zei de verdachte dat het allemaal een misverstand was. Omdat hij na de vermeende verkrachting was aangehouden kon hij niet met het slachtoffer in contact komen en het uitpraten. Inmiddels zouden de families van de betrokkenen dat wel hebben gedaan. ,,Het is onderling opgelost, we gaan trouwen”, zei hij.

Volgens de verdachte wil het slachtoffer de aangifte nu intrekken, maar de Officier van Justitie (OvJ) gaat daar niet mee akkoord. De OvJ stelt dat het slachtoffer en haar vriendinnen erg overstuur waren na het incident en pleit voor een nieuw verhoor van zowel slachtoffer als verdachte over de gebeurtenissen sinds de verkrachting. De rechtbank heeft daarmee ingestemd en wijst indien nodig een deskundige op het gebied van Eritrese cultuur aan.

Afbeelding: Wikicommons

Geef een reactie

Laatste reacties (170)