Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

EU: Voedselprogramma wordt niet uitgebreid

  •  
20-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Foodaid_300.jpg
Nederland en andere tegenstanders vinden de hulp geen taak van de EU
De EU-ministers van Landbouw hebben de uitbreiding van het EU-programma voor voedselhulp vandaag afgeschoten. Het plan om de landbouwoverschotten te verdelen kreeg onvoldoende steun. Acht lidstaten waaronder Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waren tegen het voorstel om het uitgavenplafond te verhogen van 113 naar 500 miljoen euro per jaar.
Het is nu aan de EU-voorzitter om te proberen de lidstaten op één lijn te krijgen. Het argument van Nederland en andere tegenstanders was onder andere dat zij de voedselhulp geen taak vinden van de EU. Nederland maakt al geen gebruik van het programma.
De Nederlandse voedselbanken denken echter dat de EU wel een belangrijke steun kan leveren. Net als CDA-Europarlementariër Esther de Lange. Zij noemde het onlangs onverstandig ‘uit moraalridderij geld op de plank  te laten liggen’, schrijft Trouw. Trouw: EU-landen blokkeren uitbreiding voedselhulp
cc-foto: Peter Casier
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.