Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europarlement: raak opvangweigeraars in hun portemonnee

  •  
28-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
EP_300_01.jpg
Lidstaten moeten voortaan financieel worden gestraft voor weigeren vluchtelingenopvang
Lidstaten van de Europese Unie die asielzoekers weigeren op te vangen, moeten daar financieel voor worden gestraft. Dat vindt een meerderheid van het Europees Parlement.
Woensdagmiddag hebben Europese volksvertegenwoordigers de Europese Commissie gevraagd met voorstellen te komen voor een financiële sanctie. Te denken valt hierbij aan het verlagen van subsidies aan landen die de gemaakte afspraken naast zich neerleggen. Dergelijke sancties zouden bijvoorbeeld opgelegd kunnen worden aan Polen als de nieuwe regeringspartij, het extreemrechtse PiS, inderdaad besluit moslims te weren.
PvdA’er Paul Tang stemde in het Europarlement ook voor het voorstel: ‘Het kan niet zo zijn dat je alleen maar geniet van de lusten van de Europese samenwerking, maar niet bereid bent de lasten te dragen.’ Met die uitspraak wijst Tang op landen als Hongarije, Tsjechië en Slowakije, die veel steun uit Brussel krijgen fel gekant zijn tegen een verplichte verdeling van vluchtelingen. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.