Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europarlementariërs werken samen tegen nationalisme

  •  
10-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Europeesverbondjpg_300.jpg
Populistische regeringen keren Europa de rug toe
Europarlementairs van zowel linkse als rechtse partijen zijn een samenwerkingsverband begonnen tegen nationalisme en populisme in Europa. Dat meldt de Volkskrant. De groep, vernoemd naar de federalistische Altiero Spinelli is opgericht door Daniel Cohn-Bendit, de leider van de Europese Groenen.
De Spinelligroep hoopt dat schrijvers en academici zich aansluiten voor een ‘pro-Europees’ geluid. Eén van de oprichters is Guy Verhofstaft. De liberale Belg ziet met lede ogen aan hoe in Nederland een gedoogkabinet tot stand is genomen. Judith Sargentini, GroenLinks delegatieleider van het Europees Parlement merkt dat populistische regeringen, Europa de rug toekeren. “Ook in Nederland zien we nu een regering met een gedoogpartij die haar rug naar Europa keert […] Europa is echter juist de oplossing voor veel van de problemen waar we mee te maken hebben, zoals de economische crisis.”

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.