14

Europeanen: wij worden zelf beter van ontwikkelingshulp

Ondanks crisis zijn meer mensen bereid om eerlijke producten te kopen als dat ontwikkelingslanden helpt

Zeven uit de tien Europeanen vinden dat hulp aan ontwikkelingslanden ook henzelf uiteindelijk ten goed komt. Dat is een stijging van 4 procent ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit de Eurobarometer die dinsdag op de European Development Days in Brussel werd gepresenteerd.

De bestrijding van armoede in de wereld moet een topprioriteit zijn van de Europese Unie (EU), zegt 66 procent van de Europese burgers. Dat schrijft de Belgische nieuwssite De Wereld Morgen op basis van de Eurobarometer:

Ondanks de economische crisis zijn meer Europese burgers bereid om eerlijke producten te kopen als dat de bevolking in ontwikkelingslanden helpt. In totaal gaf 48 procent van de EU-burgers aan meer te willen betalen voor producten die verkregen zijn uit eerlijke handel. Dat is 4 procent meer dan bij de Eurobarometer van 2012.

De Europese Commissaris voor Ontwikkeling Andris Piebalgs is blij met dit resultaat:

Ik ben blij dat de burgers in de Europese lidstaten wereldwijde solidariteit ondersteunen en inzien dat we armoede alleen kunnen bestrijden als we er met zijn alleen tegenaan gaan. De wereldwijde gemeenschap moet de handen in elkaar slaan en het eens worden over een sterke wereldwijde aanpak tegen armoede en voor duurzame ontwikkeling.

Piebalgs waarschuwt ook dat alle inspanningen op het vlak van duurzame ontwikkeling teniet worden gedaan als de situaties in de landen waar hulp wordt geboden instabiel zijn. “Hoe meer wapens er rondgaan, hoe meer instabiliteit”, zei hij.

De Wereld Morgen: Europeanen vinden dat zij beter worden van ontwikkelingshulp

Foto-cc: Pondspider

Geef een reactie

Laatste reacties (14)