215

Europese impasse over Griekenland

Wel voorstel voor versoepeling voorwaarden voor nieuwe leningen

De Europese ministers van financiën hebben gisterenavond geen overeenstemming bereikt over een aanpak van de Griekse crisis.

Dat meldt Trouw:

Terwijl de problemen naar Italië dreigen over te slaan, ruzieden de ministers van financiën gisteravond in Brussel over een oplossing voor Griekenland. Diplomaten noemden de sfeer tijdens de bijeenkomst ‘niet goed’. De eurolanden zijn verdeeld in kampen die niet aan elkaar willen toegeven. Een gezamenlijke verklaring met een algemene boodschap van steun aan de euro was gisteravond laat het hoogst haalbare.

Nederland en Duitsland staan  tegenover Frankrijk en vooral de Europese Centrale Bank als het gaat om een al dan niet vrijwillige bijdrage van de banken. Met name de Europese Centrale Bank is tegen elke vorm van drang of dwang. Die verdeeldheid maakt het onmogelijk om een nieuw steunplan voor Griekenland op te stellen.

De verzamelde ministers zijn wel overeen gekomen dat eventuele nieuwe leningen aan Griekenland soepeler voorwaarden meekrijgen. De Grieken moeten de mogelijkheid krijgen tegen verlaagde rentetarieven te lenen en ze mogen langer doen over het terugbetalen.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (215)