Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Europese liberalen in de clinch over populisme

  •  
22-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
intveld_300.jpg
[video] VVD en andere populismevrienden verkwanselen liberale grondbeginselen
D66-Europarlementarier Sophie in ’t Veld vindt dat de VVD hard op weg is geen liberale partij meer te zijn. Ze maakt zich zorgen over de samenwerking van de liberalen met uiterst rechtse populisten in Nederland en Denemarken. En ze staat niet alleen.
In ’t Veld zegt in het NOS-debatprogramma ‘Europa Praat’ dat VVD-Europarlementarier Hans van Baalen zich moet bezinnen als lid van de liberale fractie in het Europees Parlement. “Een liberaal discrimineert niet” en moet dus ook niet samenwerken met partijen die dat wel doen, vindt ze.
De NOS schrijft:
Bij de Europese liberalen groeit de onrust over de vraag hoe liberale partijen moeten omgaan met rechts populistische en extreem rechtse partijen. Dat schrijft de liberale fractievoorzitter in het Europees Parlement, de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt, in een intern discussiestuk over de opkomst van zulke partijen in Europa.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.