29

Ex-PvdA-ers: ‘Het begon met het onderzoek naar Turks-Nederlandse jongeren’

Niet monddood maar juist uitvoerig doen beide politici hun kant van het verhaal

Kuzu en Öztürk zeiden donderdagavond na een lang beraad achter de gesloten partijdeur tegen de verzamelde politieke pers: ‘Wij worden monddood gemaakt’. De twee ex-PvdA-Kamerleden deden 24 uur later hun verhaal aan Jeroen Pauw. Overigens deed Diederik Samsom op exact hetzelfde moment zijn verhaal bij RTL Late Night.


Het duo tegen Pauw: “Het begon eigenlijk op dinsdag toen er een onderzoek werd gepubliceerd over radicaliserende Turks-Nederlandse jongeren, waar veel Turks-Nederlandse jongeren zich niet in zeggen te herkennen.”

De fractievergadering schijnt emotioneel te zijn geweest. “Wij hadden uiteindelijk ruzie met de fractietop.”

Een uur eerder verdedigde PvdA-Kamerlid Martijn van Dam bij Nieuwsuur de motieven van Diederik Samsom en Lodewijk Asscher. Maar de kritiek op de partijtop is niet van de lucht. Ook de onderzoeker van het rapport over de integratie van Turkse Nederlanders gaf eerder vrijdag aan dat Asscher het rapport niet goed geinterpreteerd heeft.

Tegelijkertijd met de twee ex-PvdA-ers schoof partijleider Diederik Samsom aan bij RTL Late Night en vertelde Humberto Tan dat hij de opmerking ‘Moge Allah je straffen’ bedreigend vond maar zichzelf niet bedreigd voelde.

Zie ook:

Ex-PvdA’ers kondigen eigen beweging aan

De splitsing is groter dan twee Kamerleden

Geef een reactie

Laatste reacties (29)