Laatste update 22 juli 2016, 12:28
202

Ex-PVV’er onverholen racistisch

Monica Nunes, oud-PVV-Statenlid, verheerlijkte blanke ras op site Stormfront

Monica Nunes, voormalig PVV-Statenlid in Noord-Holland, heeft in de jaren voordat ze volksvertegenwoordiger werd een fors aantal bijdragen geleverd aan de extreem-rechtse website stormfront.org. Ze schuwde hierbij niet haar voorliefde voor het nationaal-socialisme uit te spreken. Bovendien liet ze zich ronduit racistisch uit. Nunes stapte eerder dit jaar uit de PVV-fractie toen ook Hero Brinkman zich terugtrok. Ze gaat, na wat gerommel binnen de partij van Brinkman, nu zelfstandig verder.

Onder het pseudoniem ‘Doubt’ plaatste Monica Nunes meer dan 2200 berichten op de extreem-rechtse website Stormfront. Uit de berichten blijkt dat ze in eerste instantie op de website terecht is gekomen om eens wat andere geluiden te horen. Ze vond dat haar beeldvorming teveel bepaald was door de media. Naarmate ze langer op de website actief was, werden haar berichten steeds heftiger.

Zelf is Nunes half Nederlands en half Portugees. Haar oma was joods en heeft de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. De verhalen van de geschiedenis van haar familie nemen haar sympathieën voor het nationaalsocialisme echter niet weg. Zo schrijft ze:

Ik voel bepaalde sympathieen voor de NS [nationaal-socialisten, redactie]. Ik herken hier een gevoel, die ik in het dagelijks leven amper uit kan spreken.[sic]

Sterker nog, Nunes kan de verhalen over de Tweede Wereldoorlog niet meer aanhoren:

Ik heb mijn oma niet goed gekend, en als ik zie hoe de oorlog in mijn familie is uitgekauwd (bij oud-ooms en tantes) en hoe daar nog steeds door oudjes over gezemerd wordt, word ik onwel. Het lijkt wel alsof WOII niet losgelaten kan worden…en die mentaliteit ben ik zat.

Ze excuseert zich meerdere malen voor haar achtergrond en benadrukt dat ze zich ondanks haar Portugese bloed zeer Nederlands voelt. Haar drie dochters zien er bovendien ook Arisch uit met hun blonde haren en blauwe ogen, aldus Nunes. Dat komt omdat Nunes met een ‘100% Nederlandse man’ is getrouwd.

In een discussie over het zuiveren van Nederland pleit ze voor het verwijderen van onder meer Marokkanen (hyena’s) en Antillianen (luilakken). Ze schrijft dat ze deze groepen het liefst over de grens gegooid ziet worden en benadrukt dat de zuivering van Nederland wel geweldloos moet zijn:

ik zou willen dat we een leider kregen moslims het land uitstuurt, naar het land van herkomst. Ik wil deze mensen niet breken of doden. Ik wil ze gewoon weg hebben…ver weg.[sic]

Daarnaast vraagt ze zich af wat er moet gebeuren met andere groepen die een gezond vitaal Germaans ras in de weg staan:

maar wat doen we met geestelijk en lichamelijk gehandicapten, met homosexuelen, feministische vrouwen? Al deze mensen staan het ideaal van een gezond vitaal Germaans ras in de weg.”

Volgens Nunes moeten de andere rassen wijken omdat het evolutionair bepaald is dat het blanke ras superieur is:

De levenswijze die wij in het westen hanteren, zal in andere rassen niet de beste kwaliteiten naar bovenhalen omdat zij daar simpelweg, door evolutie, niet voor zijn aangelegd.

Nunes erkent in een reactie lid te zijn geweest van Stormfront maar beweert dat veel van de berichten door moderators vervalst zijn. Ze beschuldigt – indirect – Hero Brinkman ervan achter de berichtgeving te zitten.

Het Noordhollands Dagblad schrijft dat Nunes na herhaaldelijk verzoek niet beschikbaar was voor commentaar. Op haar Twitter account beschuldigt Nunes de krant ervan haar reactie niet te willen plaatsen. Het wachten is op een officiële klacht bij de Raad voor de Journalistiek.

Noordhollands Dagblad: Statenlid Nunes actief op extreemrechtse website

Geef een reactie

Laatste reacties (202)