54

Ex-topman McDonalds opent bio-fastfoodketen

Duurzame en gezonde fastfoodketen 'Lyfe Kitchen' moet de Verenigde Staten overnemen

De voormalig operationeel directeur van fastfoodketen McDonalds, Mike Roberts, heeft bedacht dat wat met ongezond voedsel kan, ook met duurzame en gezonde producten zou moeten kunnen. Hij wil de komende vijf jaar in de Verenigde Staten zo’n 500 tot duizend (fastfood-)restaurants openen waar duurzame maaltijden worden geserveerd. Het eerste restaurant is inmiddels geopend in Palo Alto, Californië.

De naam van de keten is Lyfe Kitchen, wat een acroniem is voor Love Your Food Everyday. In het restaurant wordt eten geserveerd dat is voorbereid zonder room, geraffineerde suiker, witte bloem, transvetten, transgene ingrediënten en kunstmatige toevoegingen. Daarnaast wordt ook biologisch bier en biologisch dynamisch wijn geschonken.

Ook de vleeseters onder ons worden in het restaurant bediend. Maar dan wel met uitsluitend vlees van dieren die op diervriendelijke wijze zijn gehouden. De ambities van Roberts zijn groot, alhoewel het echte grote plaatje nog even op zich laat wachten:

Stel je voor dat er tientallen miljoenen duurzame maaltijden geserveerd worden met de efficiëntie die mensen verwachten van een fastfoodketen. Zoiets is nog nooit eerder geprobeerd […] Het uitbreiden van de productie kost tijd onder de huidige wetgeving. Het kost momenteel drie jaar om een veld gecertificeerd te krijgen als biologisch en pas na vijf tot zeven jaar is de bodem echt productief [..] We verkeren nog in een beginstadium. Tachtig miljoen mensen zijn zich al veel meer bewust geworden van wat ze eten. En die bewustwording gaat naar mijn idee door.

Trouw: Ex-topman McDonald’s opent keten met biologisch voedsel

cc-foto: Kenneyima

Geef een reactie

Laatste reacties (54)