Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Exit-polls: ruime overwinning Zelenskyi bij verkiezingen Oekraïne

  •  
21-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
UKRAINE - VOTE

© 2019-04-21 19:36:07 Ukrainian comedian and presidential candidate Volodymyr Zelensky reacts after the announcement of the first exit poll results in the second round of Ukraine's presidential

De waarschijnlijke winnaar van de tweede ronde van de verkiezingen in Oekraïne is volgens de exit-polls politieke nieuwkomer Volodymyr Zelenskiy. De acteur – die zeer positief is over de EU – zou volgens de exit-polls maar liefst 73.2 procent van de stemmen hebben verkregen, ten opzichte van 25,3 procent voor zittend president Petro Poroshenko. Poroshenko heeft besloten om zijn verlies toe te geven en Zelenskiy te feliciteren met zijn overwinning.
Zelenskiy speelt in de serie Dienaar van het volk een leraar die onverwacht gekozen wordt tot president en strijd voert tegen corruptie. Transparantie, anti-corruptie en hervorming zijn de thema’s waarmee Zelenskyi in het echt ook campagne voerde, maar over hoe zijn beleid er in de praktijk uit zal gaan zien heeft hij nog weinig details gegeven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.