Laatste update 20 januari 2016, 23:44
38

Explosie in toeristisch hart van Istanbul

Meerdere slachtoffers gevallen op drukbezocht plein

Bij een explosie in het toeristische Sultanahmed district in Istanbul zijn dinsdagochtend meerdere doden en gewonden gevallen, waaronder ook toeristen. Om hoeveel slachtoffers het gaat, is nog niet bekend.

Het is momenteel een komen en gaan van ambulances op het drukbezochte plein bij de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia. Onbekend is nog wat de explosie heeft veroorzaakt. Lokale media melden dat een man zichzelf heeft opgeblazen, maar dit is door de autoriteiten niet bevestigd.

Update 10.40 uur:  Volgens een officieel statement op de website van de gouverneur van Istanbul, gaat het tot nu toe om tien doden en vijftien gewonden.

Update 13.15 uur: De Turkse president Erdogan heeft gezegd dat een Syrische terrorist verantwoordelijk is voor de aanslag in Istanbul. De Turkse overheid heeft de lokale media verboden berichten naar buiten te brengen over de aanslag, maar daar wordt vooralsnog maar weinig gehoor aan gegeven. Het Duitse ministerie heeft op haar officiële website een advies uitgegeven om toeristische gebieden in en rond Istanbul te mijden. Ook waarschuwt het ministerie voor meer aanslagen in heel Turkije.
Onder de gewonden bevinden zich ten minste zes Duitsers.

Later meer.

Cc-foto

Geef een reactie

Laatste reacties (38)