Laatste update 19:37
19

Extinction Rebellion slaat toe op de Zuidas, wereldwijde klimaatactie duurt voort

Update 19:30

De politie heeft de actie op de Zuidas beëindigd en circa veertig arrestaties verricht. Ook wordt er actie gevoerd bij energiebedrijf Vattenfall in de Bijlmer. In het Vondelpark heeft Extinction Rebellion een tentenkamp ingericht. Burgemeester Halsema eist dat de actievoerders dat kamp opbreken anders wordt het door de politie ontruimd.

Eerder:

Klimaatrebellen van Extinction Rebellen slaan op de tweede dag van de internationale actieweken toe op de Amsterdamse Zuidas. Zeven actievoerders hebben zichzelf vastgelijmd aan de ingang van ABN Amro in de zakenwijk. Bankmedewerkers maken gebruik van een andere toegang.

Het Parool meldt dat tientallen ME-bussen zijn afgekomen op de groep van circa 70 rebellen:

De ME heeft het gebied van de actie ondertussen met bussen afgezet. Niemand mag er meer in of uit, ook de pers die ondertussen op de actie af is gekomen niet. “We hebben alle ruimte nodig. Onze inzet lijkt misschien heftig, maar voor nu is zoveel bemanning nodig,” aldus een agent.

In Londen hebben klimaatrebellen zich vastgelijmd aan de ministeries van Transport en Binnenlandse Zaken. Elders in de stad duren blokkades van verkeersaders door honderden actievoerders voort.

In de Australische stad Brisbane was energiebedrijf Santos doelwit van Extinction Rebellion. Het bedrijf doet volgens de activisten te weinig om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Santos ontkent dat.

Ook in Parijs gaan de blokkades door:

In Berlijn werd de blokkade van de Potzdammer Platz hervat:

In Rome werd maandag een flashmob gehouden

Geef een reactie

Laatste reacties (19)